Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką

Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką



Składniki

  • czerwona fasola - 1 puszka
  • ogórki konserwowe - 5 sztuk
  • papryka konserwowa czerwona - 4 sztuki
  • kukurydza - 1 puszka
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 2 łyżki
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • kolendra - 1 pęczek
  • woda - 1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mielony kumin oraz koncentrat pomidorowy. Całość smaż jeszcze 3-4 minuty.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą. Zalej podsmażone składniki płynem i zagotuj.

Krok 4

Kukurydzę i fasolkę odcedź. Ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj wszystkie warzywa do zupy.

Krok 5

Zupę gotuj około 15-20 minut. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę i podawaj.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0