Zupa meksykańska z ogórkiem i papryką
Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Składniki
- czerwona fasola - 1 puszka
- ogórki konserwowe - 5 sztuk
- papryka konserwowa czerwona - 4 sztuki
- kukurydza - 1 puszka
- Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
- cebula czerwona - 1 sztuka
- przecier pomidorowy - 2 łyżki
- Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
- ząbki czosnku - 2 sztuki
- kolendra - 1 pęczek
- woda - 1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mielony kumin oraz koncentrat pomidorowy. Całość smaż jeszcze 3-4 minuty.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą. Zalej podsmażone składniki płynem i zagotuj.
Krok 4
Kukurydzę i fasolkę odcedź. Ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj wszystkie warzywa do zupy.
Krok 5
Zupę gotuj około 15-20 minut. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę i podawaj.
Kup składniki tutaj!
Jaka jest Twoja reakcja?






