Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Składniki
- kapusta pekińska - 1 sztuka
- Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
- Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
- szczypiorek - 1 pęczek
- jogurt - 3 łyżki
- kukurydza z puszki - 1 opakowanie
- cebula czerwona - 1 sztuka
- grzanki - 20 gramów
- ser żółty starty - 1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
Krok 5
Podawaj surówkę wymieszaną z sosem Knorr. Możesz dodać grzanki.
Kup składniki tutaj!
Jaka jest Twoja reakcja?






