Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą



Składniki

  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • jogurt - 3 łyżki
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • grzanki - 20 gramów
  • ser żółty starty - 1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek.

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 5

Podawaj surówkę wymieszaną z sosem Knorr. Możesz dodać grzanki.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0