Sernik bezglutenowy

Do sera w tak smakowitej formie aż chce się uśmiechnąć! Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Sernik bezglutenowy.

Sernik bezglutenowy



Składniki

spód:

  • bezglutenowe herbatniki - 140 gramów
  • masło - 70 gramów

masa serowa:

  • ser twarogowy - 1 kilogram
  • mąka ziemniaczana - 3 łyżki
  • cukier - 100 gramów
  • jajka - 4 sztuki
  • śmietanka 30% - 80 gramów

oraz:

  • truskawki - 200 gramów
  • borówki - 100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj spód. Herbatniki zmiksuj w melakserze. Roztop masło i połącz łyżką z herbatnikami. Przełóż masę herbatnikową na dno tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj masę. Odstaw tortownicę ze spodem do lodówki na ok. 10 minut.

Krok 2

Ser twarogowy zmiksuj z mąką ziemniaczaną. Dodaj cukier, jajka i śmietankę 30% – zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników.

Krok 3

Masę twarogową wylej na przygotowany wcześniej spód. Włóż sernik do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz 70 minut. Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw sernik do wystudzenia. Włóż do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj kawałkami truskawek i borówkami.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0