Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry

Na pierwszy rzut oka to połączenie składników wydawać się może zbyt niekonwencjonalne. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry.

Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry



Składniki

  • biała kiełbasa - 4 sztuki
  • kapusta kiszona - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 1 garść
  • Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr - 2 łyżki
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • olej - 5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz. Cebulę pokrój drobno i zrumień na oleju. Kapustę kiszona lekko poszatkuj i dodaj do cebuli. Smaż ok 5 minut na intensywnym ogniu.

Krok 2

Dodaj przyprawę curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 3

Wlej wodę z grzybów, szklankę zwykłej wody, dodaj namoczone i nieco pokrojone grzyby, a także kostkę grzybową Knorr. Kapustę duś aż większość płynu wyparuje, a kapusta będzie lekko klejąca i skarmelizowana. Odstaw do ostudzenia.

Krok 4

Ciasto francuskie podziel na 4 kwadratowe kawałki. Na wierzchu ułóż kapustę, następnie połóż kiełbasę i zwiń w rulon.

Krok 5

Gotowe ruloniki przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną pergaminem. Posmaruj dokładnie rozkłóconym jajkiem i posyp z wierzchu kminkiem Knorr. Piecz w 180 stopniach przez ok 20 minut aż ciasto będzie złocisto rumiane.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0