Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry
Na pierwszy rzut oka to połączenie składników wydawać się może zbyt niekonwencjonalne. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry.

Składniki
- biała kiełbasa - 4 sztuki
- kapusta kiszona - 500 gramów
- cebula - 2 sztuki
- Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
- grzyby suszone - 1 garść
- Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr - 2 łyżki
- Kminek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
- ciasto francuskie - 1 opakowanie
- jajko - 1 sztuka
- olej - 5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz. Cebulę pokrój drobno i zrumień na oleju. Kapustę kiszona lekko poszatkuj i dodaj do cebuli. Smaż ok 5 minut na intensywnym ogniu.
Krok 2
Dodaj przyprawę curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 3
Wlej wodę z grzybów, szklankę zwykłej wody, dodaj namoczone i nieco pokrojone grzyby, a także kostkę grzybową Knorr. Kapustę duś aż większość płynu wyparuje, a kapusta będzie lekko klejąca i skarmelizowana. Odstaw do ostudzenia.
Krok 4
Ciasto francuskie podziel na 4 kwadratowe kawałki. Na wierzchu ułóż kapustę, następnie połóż kiełbasę i zwiń w rulon.
Krok 5
Gotowe ruloniki przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną pergaminem. Posmaruj dokładnie rozkłóconym jajkiem i posyp z wierzchu kminkiem Knorr. Piecz w 180 stopniach przez ok 20 minut aż ciasto będzie złocisto rumiane.
Kup składniki tutaj!
Jaka jest Twoja reakcja?






