Rosół z kury

Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Rosół z kury



Składniki

  • Kura (około 1kg) - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • makaron - 200 gramów
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • mały seler - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.

Krok 2

Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz.

Krok 3

Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.

Krok 4

Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie kostki Rosołu z kury Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.

Krok 5

Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.

Krok 6

Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0