Parówki w cieście francuskim z warzywami

Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Parówki w cieście francuskim z warzywami



Składniki

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • parówki - 8 sztuk
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • pieczarki - 4 sztuki
  • żółty ser - 8 plastrów
  • jajko - 1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie pokrój na 8 jednakowych pasków.

Krok 2

Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski, a paprykę w cienkie piórka.

Krok 3

Na każdy kawałek ciasta wyłóż plasterki pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie połóż paprykę i plasterek sera.

Krok 4

Parówki połóż na wierzchu tak, aby wystawały za ciasto i zawiń.

Krok 5

Na blachę do pieczenia wyłóż papier pergaminowy i przełóż roladki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 °C przez 20 minut. Takie danie doskonale smakuje jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0