Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!
Składniki
- Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
- makrela wędzona - 200 gramów
- jajka - 2 sztuki
- ogórek konserwowy - 2 sztuki
- pestki słonecznika - 2 łyżki
- szczypior - 0.5 pęczka
- Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 0.5 łyżeczki
- cytryna - 0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na drobnej tarce, ogórki pokrój w kosteczkę lub też zetrzyj na tarce na grubych oczkach, drobno pokrój szczypior. Pestki słonecznika upraż na patelni.
Krok 2
Makrelę oczyść ze skóry i ości , przełóż do miski dodaj majonez, wyciśnij trochę soku z połówki cytryny. Makrelę ugnieć na pastę dodaj jajka ogórka szczypior, pestki słonecznika, dokładnie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku papryką i o ile zachodzi taka potrzeba szczyptą soli.
Krok 3
Pastę z makreli podawaj z chlebem razowym.
Kup składniki tutaj!