Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym

Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym



Składniki

  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
  • makrela wędzona - 200 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • ogórek konserwowy - 2 sztuki
  • pestki słonecznika - 2 łyżki
  • szczypior - 0.5 pęczka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 0.5 łyżeczki
  • cytryna - 0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na drobnej tarce, ogórki pokrój w kosteczkę lub też zetrzyj na tarce na grubych oczkach, drobno pokrój szczypior. Pestki słonecznika upraż na patelni.

Krok 2

Makrelę oczyść ze skóry i ości , przełóż do miski dodaj majonez, wyciśnij trochę soku z połówki cytryny. Makrelę ugnieć na pastę dodaj jajka ogórka szczypior, pestki słonecznika, dokładnie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku papryką i o ile zachodzi taka potrzeba szczyptą soli.

Krok 3

Pastę z makreli podawaj z chlebem razowym.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0