Jajka faszerowane pieczarkami

Zbiór przepisów kulinarnych od MediaWirtualne.pl. Sprawdź i zainspiruj się. Wypróbuj nowe dania!

Jajka faszerowane pieczarkami



Składniki

  • jajka - 6 sztuk
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • pieczarki - 6 sztuk
  • natka pietruszki posiekana - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki do dekoracji
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • olej - 1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Każde z nich przekrój ostrożnie wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Żółtka posiekaj.

Krok 2

Pieczarki posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku.

Krok 3

Wystudzone pieczarki przełóż do miseczki i połącz z żółtkami, majonezem oraz posiekaną natką.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie widelcem a następnie napełnij przygotowanym farszem wydrążone połówki jajek. Ułóż na półmisku i udekoruj listkami ziół. Podawaj schłodzone.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0