Bezglutenowe brownie
Bezglutenowe desery szturmem zdobyły polską kuchnię. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Bezglutenowe brownie.

Składniki
ciasto:
- masło - 200 gramów
- cukier puder - 200 gramów
- gorzka czekolada bez laktozy i glutenu - 200 gramów
- jajka - 3 sztuki
- mąka kukurydziana - 90 gramów
- mąka jaglana - 50 gramów
- suszona żurawina - 50 gramów
- sól - 1 szczypta
wierzch:
- gorzka czekolada bez laktozy i glutenu - 50 gramów
- suszona żurawina - 50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozpuść masło. Następnie zdejmij z ognia i dodaj 2/3 posiekanej czekolady. Mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw na bok.
Krok 2
W misce wymieszaj obie mąki i sól. Jajka lekko ubij z cukrem pudrem.
Krok 3
Do masy jajecznej dodaj przygotowaną masę czekoladową i wymieszaj mikserem.
Krok 4
Następnie ciągle mieszając, dodaj mieszaninę mąk, pozostałą 1/3 część czekolady i suszoną żurawinę.
Krok 5
Do formy wyłożonej papierem do pieczenie przełóż ciasto i piecz w piekarniku 35 minut w temperaturze 180 st. C.
Krok 6
Po wyjęciu z piekarnika posyp żurawiną oraz posiekaną, gorzką czekoladą.
Kup składniki tutaj!
Jaka jest Twoja reakcja?






