Bezglutenowe brownie

Bezglutenowe desery szturmem zdobyły polską kuchnię. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Bezglutenowe brownie.

Bezglutenowe brownie



Składniki

ciasto:

  • masło - 200 gramów
  • cukier puder - 200 gramów
  • gorzka czekolada bez laktozy i glutenu - 200 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • mąka kukurydziana - 90 gramów
  • mąka jaglana - 50 gramów
  • suszona żurawina - 50 gramów
  • sól - 1 szczypta

wierzch:

  • gorzka czekolada bez laktozy i glutenu - 50 gramów
  • suszona żurawina - 50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozpuść masło. Następnie zdejmij z ognia i dodaj 2/3 posiekanej czekolady. Mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw na bok.

Krok 2

W misce wymieszaj obie mąki i sól. Jajka lekko ubij z cukrem pudrem.

Krok 3

Do masy jajecznej dodaj przygotowaną masę czekoladową i wymieszaj mikserem.

Krok 4

Następnie ciągle mieszając, dodaj mieszaninę mąk, pozostałą 1/3 część czekolady i suszoną żurawinę.

Krok 5

Do formy wyłożonej papierem do pieczenie przełóż ciasto i piecz w piekarniku 35 minut w temperaturze 180 st. C.

Krok 6

Po wyjęciu z piekarnika posyp żurawiną oraz posiekaną, gorzką czekoladą.


Kup składniki tutaj!
Promuj niezależne media! Podaj dalej ten artykuł na Facebooku i Twitterze

Jaka jest Twoja reakcja?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0